diumenge, 1 de juny del 2014

El meu primer raid: Catraidberguedà (Vilada).

Divendres 23 de Maig:
Comencen els nervis... reviso, reviso i torno a revisar… segur que m’oblido alguna cosa pel Raid de demà! Però amb aquesta sensació a la tarda surto a buscar a dos dels companys de l’equip, en Jaume i la Silvia. Arribo a Figueres i recullo al Jaume i tot seguit cap a Girona a buscar a la Silvia, un cop tots junts ens dirigim cap a Vilada, petit poble situat a prop de Berga i on es fa el Raid.
Arribem al poble de nit, sopem mentre esperem a dos components més de l’equip en Tito i en Toni. Només falta la Jenny que arribarà pel matí. Ja són les 23.00h, hora d’anar-se a dormir que demà serà un dia molt dur.
De L’Illa de Rodes hem anat sis raiders dividits per parelles, en la categoria elit (de 8 a 10h) Toni-Tito i Silvia-Jaume i en categoria aventura (de 6 a 8h) Jenny i jo.
Aquest Raid es composava de diferents proves: caiac, orientació especifica, treking, tir amb arc, btt i barranquisme.

Dissabte 24 de Maig:
Només aixecar-me veig a l’equip d’en Toni- Tito que se’n van cap el briefing (a les 7:30h), els equips d’elit tenen la sortida a les 8:00h i aventura a les 10:00. Amb la Jenny he quedat sobre les 9:00h, aixi que aprofito per revisar tot l’equip i treure'm aquesta sensació que em portava nerviós des de el dia anterior.
A las 9 puntual como un rellotge arriba al Jenny i directament marxem cap a la zona on a les 9.30 ens esperen per el briefing.
10:00 comença el raid!! Començem amb la prova d’orientació específica, no trobem gaires dificultats per trobar totes les fites i aconseguim finalitzar la prova amb un bon temps això promet!
Ara toca l’hora de BTT, hem de fer un recorregut de 14,6 km amb un desnivell positiu de 1.237m, comencem amb bon ritme però cada kilòmetre que fem ens anem adonant que no serà gens fàcil, la pujada es forta, en especial l’últim tram on les cames ens passen factura però tot i això aconseguim acabar-la!
Es hora de fer la secció de barranquisme, una secció  que fem amb bon temps i sense massa dificultats. Però un cop finalitzada, es adonem que amb la secció  anterior de BTT hem perdut força temps així que decidim no fer la secció  de treking.
Altre cop agafem les bicis i comencem a fer la segona secció de BTT, aquest cop es un recorregut de 10km amb un desnivell positiu de 287m i desnivell negatiu de 447m, sembla assequible però l’esforç d’abans i el recorregut tècnic (ple de corriols ) en fa tenir un ritme mes fluix i encara queda molt raid per davant!
L’última secció constava d’una orientació especifica a les afores de vilada, on hi havia una prova de tir amb arc i de caiac. La fita de tir amb arc vam aconseguir-la amb bon resultat però malauradament ens donem compte de que no tindrem temps de fer la prova de caiac... decidim saltar-nos-la i buscar les fites que ens faltaven per acabar l’orientació i el raid.
Vam acabar la jornada amb una sensació positiva, encara que ens vam haver de saltar dues seccions, per manca de temps, havíem aconseguit trobar totes les fites de les proves disputades.
7 hores i mitja de raid que a qualsevol membre de l’equip li aconsello.
I com a toc especial d’aquesta jornada, un cop tots el equips van finalitzar les proves, vam disfrutar de l’entrega de premis on en Toni i en Tito companys de l’equip de L’Illa de Rodes van rebre el premi com a campions del Raid de Vilada i altre premi com a campions de Catalunya de Raids!

Text: David Solís.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada