diumenge, 1 de juny del 2014

Crònica Especial Gorgues de Galamús

Molt d`hora començàvem la jornada en ple cor del massís de les Corberes. La idea d`aquest entrenament especial era passar el dia fent esport pero conèixer a fons els encants naturales d`aquestes terres que tenim a una hora de cotxe però que són molt desconegudes per la majoria de catalans.
Arranquen amb la vía ferrada La Panoramique, el día és de Tramuntana. Tothom puja molt bé: en Toni i jo ens emocionem al veure com les diferents promocions de l`equip s`ajuden entre elles mentres nosaltres anem pujant al darrera com a simples espectadors.
Al cap de dos horetes ja agafem les btt per uns 20 kms de carreteretes asfaltades per les valls de Fenoulledes. Primers quilòmetres en pujada tots junts a ritme còmode, un altre "interior" per la colecció que alguns trigaran a oblidar i un segon collet en pujada que es torna molt dur pel fort vent de cares i el ritme selectiu que fiquem al davant. Es fa selecció.
Passem el coll a fons i ens reagrupem a la baixada per anar tots junts a buscar un dels moments estelars de la jornada: el descens de les gorgues de sant jaume en btt (mireu videos i flipareu).
Es tracta d`un corriol preciós i molt encaixat d`aquells que recordarem tota la vida (els testicles del Lewis també). És un descens molt especial ja que no l`havíem provat mai en btt i sempre et queda aquell dubte. Però ha valgut la pena, encaixonats seguint el fil l’aigua amb l`espai just per passar la bici (a vegades no).
Parada de 30 min. per menjar i recuperar forces i atravessem la vall per encarar una altre joia natural de la zona: el coll de Sant Lluís: asfaltat, no massa alt però amb una pendent molt forta i constant que presenta un traçat que es va cargolant per la muntanya fins que - ojo paranoia- es cargola la carretera sobre ella mateixa en un pont de 360graus, al·lucinant, jo no ho havia vist mai això.
Són 8 kms molt durs que cadascú fa al seu ritme. Ens reagrupem adalt i ràpida baixada per carreteretes secundàries precioses mentre ens apropem als peus del imponent Pech de Bugarach.
Deixem les btt i encarem corriol amunt: són uns 600 m de desnivell positiu per pujar a aquest cim preciós, estrany, amb unes formes atormentades i que ens encanta. Adalt fotos, abraçades i baixada per l’altra vessant per retrobar les btt al coll de Llinàs.
Darrer tram de btt per carretera còmode fins entrar a les gorgues de Galamús: sense paraules, no existeixen encara les paraules per descriure-ho.
Aquí teniem previst fer el trekking aquàtic però hi ha massa aigua i fa massa fred.
Renunciar a temps és una de les coses més importants i complicades que cal apendre si vols gaudir durant molts anys de les activitats en el medi natural, cal respectar la natura i tenir molt clar quan diu que no. Sempre mana la natura.
També és un dels valors que no ens cansem de repetir en aquest equip: el COM sempre per davant del QUE, el riu no marxarà, ja hi tornarem.
Així doncs, atravessem els 2 kms espectaculars de la carretera que va penjada per les gorgues i baixem fins al poble de Saint-Paul-de-Fenouillet per recuperar els cotxes després de unes 8 hores.
Petit resum aquest que es queda molt lluny de poder descriure les emocions que vaig sentir i el profund agraïment pel Salva Manera que ens va fer una assistència en cotxe.

Absolutament fantàstica amb coca final inclosa. (coca de sucre)
Petit resum aquest que trigat tan sols 12 minuts en escriure i que ens hauria de portar a fer-nos una pregunta:
"¿perquè no l`he escrit jo?"
Seguirem treballant en aquest equip amb la mateixa il.lusió de sempre per que algun dia trobeu la resposta i\ho feu la crònica d`un entrenament que us hagi agradat molt.
Fins aleshores...
Ens veiem en el camí.

Text: Sapere Aude



"La suma d'esforços de cada un dels raiders fa l'EQUIP"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada